Veilige dataverwijdering voor harde schijven

Veilige dataverwijdering voor harde schijven

Voor veilige opschoning van losse harde schijven uit bijvoorbeeld laptops, pc’s of datacenter-apparatuur, maakt Computerdataverwijdering gebruik van een speciaal ontwikkelde technische box-oplossing. Deze technische box biedt een uitgebreide hardware-ondersteuning voor vernietiging van losse IDE, SATA en SAS harde schijven. Met deze speciaal ontwikkelde oplossing kan Computerdataverwijdering een snel, gelijktijdig en efficiënt verwijderingsproces van data op meerdere harde schijven uitvoeren, gecombineerd met een duidelijke rapportage.

Voorbeelden wanneer onze diensten worden ingezet:

 • End-of-lifecycle
  Wanneer computers niet langer worden gebruikt, is het van essentieel belang dat alle data worden verwijderd om te voorkomen dat informatie in de verkeerde handen valt.
 • Hergebruik of doorverkoop
  Wanneer een computer wordt doorverkocht of opnieuw wordt toegewezen, is het veilig verwijderen van data een must om het uitlekken van informatie te voorkomen. Bovendien is het verwijderen van data in deze situaties wettelijk verplicht.
 • Het retourneren van computers aan IT lease-bedrijf of service provider
  Om risico’s te beperken, is het van essentieel belang dat computers worden opgeschoond voordat ze worden terug geleverd aan lease-bedrijven of service providers.

Onze diensten:

 • Onsite SAN/NAS dataverwijdering met Blancco Data Cleaner(*)
 • Offsite SAN/NAS dataverwijdering met Blancco Data Cleaner(*)
 • Onsite harde schijven vernietiging met onze mobiele harddisk schredder
 • Offsite harde schijven vernietiging met onze harddisk schredder

(*) U ontvangt niet alleen een dataverwijdering certificaat per harde schijf maar ook een overzichtelijke rapportage van de hardware.

De voordelen:

Overzichtelijke rapportages

De rapportages zijn niet alleen het bewijs dat de data juist verwijderd is, in de door ons aangeleverde rapportages staat ook alle relevante informatie die betrekking heeft op de gewiste asset.

Dataverwijdering certificaat

Bij al onze diensten leveren wij een gedetailleerd rapport als bewijs van succesvolle dataverwijdering per gewiste HDD. Zonder een rapport per HDD is er immers geen bewijs dat de dataverwijdering juist is uitgevoerd.

Milieuverklaring

U ontvangt na verwerking het wettelijk verplichte milieucertificaat voor ingenomen apparatuur die niet hergebruikt kan worden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neemt u gerust contact met ons op via telefoon 030-248 40 02 of via email.

Contact