Veilige datavernietiging voor harddisks

Veilige datavernietiging voor harddisks

Voor veilige vernietigen van losse harddisks uit servers of pc’s, maar ook datacenter-apparatuur, maakt Computerdataverwijdering gebruik van een speciale datadrager shredder. Deze shredder biedt een uitgebreide oplossing voor het vernietigen van losse IDE, SATA, SAS en SSD hard disks. Met deze speciaal ontwikkelde dienst kan Computerdataverwijdering snel, gelijktijdig en efficiënt meerdere harde schijven vernietigen.

Voorbeelden wanneer onze diensten worden ingezet:

 • End-of-lifecycle
  Wanneer computers niet langer worden gebruikt, is het van essentieel belang dat alle data worden verwijderd om te voorkomen dat informatie in de verkeerde handen valt.
 • Hergebruik of doorverkoop
  Wanneer een computer wordt doorverkocht of opnieuw wordt toegewezen, is het veilig verwijderen van data een must om het uitlekken van informatie te voorkomen. Bovendien is het verwijderen van data in deze situaties wettelijk verplicht.
 • Het retourneren van computers aan IT lease-bedrijf of service provider
  Om risico’s te beperken, is het van essentieel belang dat computers worden opgeschoond voordat ze worden terug geleverd aan lease-bedrijven of service providers.

Onze diensten:

 • Offsite – Onsite SAN/NAS datadrager vernietiging door middel van onze mobiele shredder.
 • Offsite – Onsite harddisk vernietiging door middel van onze mobiele harddisk shredder.

De voordelen:

Overzichtelijke rapportages

De rapportages zijn niet alleen het bewijs dat de data juist verwijderd is, in de door ons aangeleverde rapportages staat ook alle relevante informatie die betrekking heeft op de gewiste asset.

Dataverwijdering certificaat

Bij al onze diensten leveren wij een gedetailleerd rapport als bewijs van succesvolle dataverwijdering per gewiste HDD. Zonder een rapport per HDD is er immers geen bewijs dat de dataverwijdering juist is uitgevoerd.

Milieuverklaring

U ontvangt na verwerking het wettelijk verplichte milieucertificaat voor ingenomen apparatuur die niet hergebruikt kan worden.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neemt u gerust contact met ons op via telefoon 030-69 30 466 of via email.

Contact