Veilige dataverwijdering voor desktops en laptops

Veilige dataverwijdering voor desktops en laptops

De meeste organisaties hebben vooral behoefte aan gecertificeerd data verwijderen bij desktops en laptops. Computerdataverwijdering biedt onder andere in combinatie met de software van Blancco oplossingen voor verwijdering van grote hoeveelheden data op desktops en laptops. Computerdataverwijdering kan deze dienst niet alleen in haar eigen warehouse uitvoeren maar ook bij u op locatie. Dit laatste wordt vooral gedaan indien de data die zich op de desktops of laptops bevindt zeer bedrijfsgevoelig is.

Voorbeelden wanneer onze diensten worden ingezet:

 • End-of-lifecycle
  Wanneer computers niet langer worden gebruikt, is het van essentieel belang dat alle data worden verwijderd, om te voorkomen dat informatie in de verkeerde handen valt.
 • Hergebruik of doorverkoop
  Wanneer een computer wordt doorverkocht of opnieuw wordt toegewezen, is het veilig verwijderen van data een must om het uitlekken van informatie te voorkomen. Bovendien is het verwijderen van data in deze situaties wettelijk verplicht.
 • Het retourneren van computers aan IT lease-bedrijf of service provider
  Om risico’s te beperken, is het van essentieel belang dat computers worden opgeschoond voordat ze worden terug geleverd aan lease-bedrijven of service providers.

Onze diensten:

 • Onsite dataverwijdering door middel van Blancco Data Cleaner(*)
 • Offsite dataverwijdering door middel van Blancco Data Cleaner(*)
 • Onsite harddisk vernietiging door middel van onze mobile harddisk schredder(**)
 • Offsite harddisk vernietiging door middel van onze harddisk schredder(**)

(*) U ontvangt niet alleen een dataverwijdering certificaat per harddisk maar ook een overzichtelijke rapportage van de hardware.

(**) Indien een harddisk wordt verwijderd uit een desktop of laptop zal dit de restwaarde aanzienlijk verminderen. Ons advies; laat de wis actie onsite of offsite uitvoeren, hierdoor blijft de restwaarde intact.

De voordelen:

Overzichtelijke rapportages

De rapportages zijn niet alleen het bewijs dat de data juist verwijderd is, in de door ons aangeleverde rapportages staat ook alle relevante informatie die betrekking heeft op de gewiste asset.

Dataverwijdering certificaat

Bij al onze diensten leveren wij een gedetailleerd rapport als bewijs van succesvolle dataverwijdering per gewiste HDD. Zonder een rapport per HDD is er immers geen bewijs dat de dataverwijdering juist is uitgevoerd.

Milieuverklaring

U ontvangt na verwerking het wettelijk verplichte milieucertificaat voor ingenomen apparatuur die niet hergebruikt kan worden.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neemt u gerust contact met ons op via telefoon 030-2484002 of via email.

Contact