Veilige dataverwijdering voor SAN en NAS

Veilige dataverwijdering voor massa-opslag omgevingen

Voor veilige opschoning van datacenter-apparatuur, Disk Array Enclosures en andere grote opslag-units maakt Computerdataverwijdering gebruik van de speciale Blancco Data Centre Edition software. Deze is speciaal ontworpen voor massa-opslag omgevingen. Deze oplossing biedt uitgebreide hardware-ondersteuning, inclusief Pass Through en vernietiging voor RAID Sets. Kortom een snel, gelijktijdig en efficiënt verwijderingsproces van data op meerdere harde schijven gecombineerd met een duidelijke rapportage.

Voorbeelden wanneer onze diensten worden ingezet:

 • End-of-lifecycle
  Wanneer data opslag niet langer worden gebruikt, is het van essentieel belang dat alle data worden verwijderd, om te voorkomen dat informatie in de verkeerde handen valt.
 • Hergebruik of doorverkoop
  Wanneer een data opslag apparaat wordt doorverkocht of opnieuw wordt toegewezen, is het veilig verwijderen van data een must om het uitlekken van informatie te voorkomen. Bovendien is het verwijderen van data in deze situaties wettelijk verplicht.
 • Het retourneren van data opslag apparatuur aan IT lease-bedrijf of service provider
  Om risico’s te beperken, is het van essentieel belang dat de data opslag apparatuur worden opgeschoond voordat ze worden terug geleverd aan lease-bedrijven of service providers.

Onze diensten:

 • Onsite SAN/NAS dataverwijdering door middel van Blancco Data Centre Edition(*)
 • Offsite SAN/NAS dataverwijdering door middel van Blancco Data Centre Edition(*)
 • Onsite harddisk vernietiging door middel van onze mobiele harddisk schredder
 • Offsite harddisk vernietiging door middel van onze harddisk schredder

(*) U ontvangt niet alleen een dataverwijdering certificaat per harddisk maar ook een overzichtelijke rapportage van de hardware.

De voordelen:

Overzichtelijke rapportages

De rapportages zijn niet alleen het bewijs dat de data juist verwijderd is, in de door ons aangeleverde rapportages staat ook alle relevante informatie die betrekking heeft op de gewiste asset.

Dataverwijdering certificaat

Bij al onze diensten leveren wij een gedetailleerd rapport als bewijs van succesvolle dataverwijdering per gewiste HDD. Zonder een rapport per HDD is er immers geen bewijs dat de dataverwijdering juist is uitgevoerd.

Milieuverklaring

U ontvangt na verwerking het wettelijk verplichte milieucertificaat voor ingenomen apparatuur die niet hergebruikt kan worden.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neemt u gerust contact met ons op via telefoon 030-2484002 of via email.

Contact