Veilige dataverwijdering voor servers

Veilige dataverwijdering voor servers

Servers bevatten vaak gevoelige en waardevolle informatie van een organisatie. Als u van plan bent uw servers opnieuw in te zetten of te verkopen, dan is het belangrijk dat u tijdens dit proces voorkomt dat gevoelige informatie uitlekt. Veilige verwijdering van data van servers is echter moeilijk wanneer u niet beschikt over de juiste tools. Computerdataverwijdering biedt diverse oplossingen voor de complexe dataverwijderingsprocessen voor servers.

Onze oplossingen om veilig data te verwijderen die op server harddisken aanwezig, zijn zowel te gebruiken in ons eigen warehouse als op uw locatie of datacenter.

Voorbeelden wanneer onze diensten worden ingezet:

 • End-of-lifecycle
  Wanneer servers worden gerecycled of niet langer worden gebruikt, is het van essentieel belang om alle data permanent te verwijderen. Vanwege de risico’s die gepaard gaan met dergelijke situaties, dient data-opschoning van servers ter plaatse te worden uitgevoerd.
 • Hergebruik of doorverkoop
  Veilige verwijdering van data van servers helpt het uitlekken van gegevens voorkomen en is een wettelijke verplichting. Na opschoning kunt u uw servers veilig opnieuw inzetten of recyclen.
 • Het retourneren van servers aan IT lease-bedrijf of service provider
  Om risico’s te beperken, is het van essentieel belang dat servers worden opgeschoond voordat ze vervoerd worden naar lease-bedrijven of service providers.

Onze diensten:

 • Onsite dataverwijdering door middel van Blancco Datacleaner(*)
 • Offsite dataverwijdering door middel van Blancco Datacleaner(*)
 • Onsite harddisk vernietiging door middel van onze mobile harddisk schredder
 • Offsite harddisk vernietiging door middel van onze harddisk schredder

(*) U ontvangt niet alleen een dataverwijdering certificaat per harddisk maar ook een overzichtelijke rapportage van de hardware.

De voordelen:

Overzichtelijke rapportages

De rapportages zijn niet alleen het bewijs dat de data juist verwijderd is, in de door ons aangeleverde rapportages staat ook alle relevante informatie die betrekking heeft op de gewiste asset.

Dataverwijdering certificaat

Bij al onze diensten leveren wij een gedetailleerd rapport als bewijs van succesvolle dataverwijdering per gewiste HDD. Zonder een rapport per HDD is er immers geen bewijs dat de dataverwijdering juist is uitgevoerd.

Milieuverklaring

U ontvangt na verwerking het wettelijk verplichte milieucertificaat voor ingenomen apparatuur die niet hergebruikt kan worden.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neemt u gerust contact met ons op via telefoon 030-2484002 of via email.

Contact